Kada pričamo o beauty trendovima oni se skoro uvijek mijenjaju svake godine. Neki mogu ponovo da se pojave blago izmijenjeni, a drugi naprosto umru prirodnom smrću. Tokom godina, vidjeli smo neke prilično lude trendove i do sad se većina nas navikla da također vidi prilično nevjerojatne trendove.

  • Duga kosa

Ima priličan broj slavnih koji slijepo prate trendove i mnogi frizeri tvrde da postoji pojačan interes za frizure sa dugom kosom.

  • Sjajne usne

Iako ova tehnika izgleda teško, zapravo je prilično jednostavna, sve što treba uraditi je nanijeti sjaj preko ruža koji ste nanijeli i onda nježno utapkati bilo koju boju sjajila koja vam se sviđa na vaše usne domalim prstom. Zapravo je mnogo raznovrsnije nego što izgleda.

  • Lijepe oči

Sigurni smo da ima dosta pažnje na očima ove godine, naročito na svijetlim sjenilima za oči i ajlajnerima. Podcrtavanje donjeg dijela oka sa malo boje ili sjajila je i subverzivno i nosivo.

Još jedan izrazito popularan look su guste trepavice – duge trepavice koje se sada mogu svugdje vidjeti, plus mačkasti nabori i mačkasti ajlajner. Isprobajte sjajni ajlajner ispod oka, uparite ga sa dobrim trepavicama i obrnutim mačkastim očima koristeći malo sjajila preko toga i sigurno će se za vama okretati.

  • Usne u boji

Jarke boje za usne bit će trend ove godine jer je mnogo slavnih viđeno da nosi ovaj look. Još jedan trend za usne veoma popularan na instagramu je ombre izgled usana i zamućeni tonovi. Primjećujemo mali prelaz sa mat ruževa na zamućene tonove. Ovo vam omogućava prihvatiti svoje nesavršenosti dodavanjem još malo boje i razlivanje ivica da se stope sa središnjicom vaših usana. Ovaj look je veoma bezbrižan i ne zahtijeva skupe četkice za ruževe da se ovo izvede, samo zahtijeva uporabu vaših prstiju.

  • Mat lakovi za nokte

Mat lakovi za nokte su veoma veliki trend ove godine i definitivno će ostati dugo. Trendovi za nokte su se tako brzo razvili tokom posljednjih godina da sada postoji tako mnogo izbora. Izbor boja i tehnika prevazilazi zamislivo i imati nokte koji izgledaju lijepo/dobro njegovani je danas super lako jer znate što je in, a što nije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − eight =