Svaki prvi sastanak je prilično zastrašujući za većinu samaca. Svejedno da li je to sastanak na slijepo, sastanak sa tipom iz vaše crkve, sastanak sa tipom kojeg ste upoznali preko interneta ili prijatelja, prvi sastanak je prosto zastrašujući.

Za muškarce, to je zapravo naporan proces – prva misao koja muškarcu prođe kroz glavu za vrijeme prvog sastanka je „šta mogu uraditi da imam kontrolu i da budem dopadljiv a da ne preplašim ovu ženu?“

Evo nekoliko stvari koje prolaze muškarcima kroz glavu za vrijeme prvog sastanka:

  • Takva si kakvi su ti prijatelji

Muškarci vole istraživanje. Kako kaže stara izreka, pokaži mi svoje prijatelje i ja ću ti reći tko si, muškarci će vas uvijek procjenjivati kroz prijatelje sa kojima se družite.

  • Zbog čega se završila vaša prethodna veza?

Muškarci će uvjek željeti da znaju jeste li vi bili krivi ili ste doprinijeli svom posljednjem prekidu. Željeće također da znaju zašto ste još uvijek sami.

  • Pitaju se sa koliko ste muškaraca bili

Muškarcima će se prirodno ovo pitanje pojavljivati u glavi. Svjesni su ženske tajnovitosti i većina muškaraca htjet će izbjeći dame koje su bile sa puno muškaraca.

  • Seks

Većini muškaraca neće biti važno ako žena spava sa njima nakon prvog sastanka! Za razliku od žena, muškarac (ne svi muškarci, ipak) može razmišljati o tome kako će se noć završiti i ocjenjivat će sebe kroz to kako vas brzo može odvesti u krevet.

  • Hoćete li učestvovati u plaćanju računa

Muškarac 21. stoljeća nije poput muškaraca iz prošlosti koji su plaćali račune i sve drugo za vrijeme izlaska. Danas će se muškarci pitati da li žena želi pomoći u plaćanju večere ili pića.

  • Izgledam li dovoljno dobro?

Nesavršenosti uplaše svakoga. Ako muškarac ima bubuljice na licu ili nešto zbog čega mu nije ugodno, razmišljaće o tome kako da to prikrije pa da žena to ne primijeti.

  • Ne znam šta da kažem!

Muškarac, s vremena na vrijeme, može se previše uzbuditi i ostati bez riječi da objasni svoje namjere. Ovi napadi zbunjenosti česti su kod većine muškaraca.

  • Imamo li išta zajedničko?

Većina muškaraca će suditi o tome što vam se sviđa i gledati da li se poklapate. Ovo se često dešava sa muškarcima koji traže dugoročnog partnera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − fourteen =