Iskustvo je  pokazalo da su glavni uzroci nedostatka želje za seksom kod žena umor, nedostatak komuniciranja i intimnosti u vezi, promjene načina života, starenje i fizičke ili hormonalne promjene koje idu uz rađanje, menopauzu i čak uporabu kontracepcije.

Ovaj problem ima smisla

Istraživači iz različitih disciplina pokušavaju da pronađu smisao u seksualnoj želji žena i ponude bolje objašnjenje ovog fenomena. Neki kažu da fiziološke promjene uzrokuju blokiranje želje za seksom. Drugi tvrde da fiziološka blokiranja stvaraju fizičke probleme. Činjenica je da postoji veza između uma i tijela i, kada nastane problem, cijeli sustav može iskočiti iz šina.

Rješavanje problema

Takva situacija zahtijeva priznavanje veze između uma i tijela i kako ona utiče na žensku seksualnost. Želja za seksom u žena mora biti analizirana vezano za svaki element tijela, uma i emocija da bi se vidjelo odakle dolazi ova barijera. Dovoljno je jedno seksualno iskustvo da uslovi seksualnu reakciju žene i stvori prepreku u želji.

Otkrijte svoju priču i priđite joj sa trenutne pozicije. Može dolaziti sa fizičke strane ako imate probleme sa hormonskim promjenama ili osjećate bol tokom odnosa. Ili može biti da niste koncentrirani tokom seksa ili je seks postao manje spontan a više nešto što treba odraditi.

Pojačavanje želje

Pojačavanje želje za seksom može početi sa prepoznavanjem vaše seksualne rakcije koristeći novi seksualni stimulans. Kod žena, uzbuđenje dolazi od primanja seksualnog stimulansa. Geste nježnosti, flert i komplimenti su učinkoviti kod postizanja pozitivne emocionalne veze koja može potaknuti prekidač za želju kod žene. Uzbuđenje je osnova želje kod žena, ali je to i dvosmjerna ulica.

Ako je nešto dobro, prihvatite ga, i ostanite u trenutku, komunicirajte sa svojim partnerom i onda oboje možete zajedno iskusiti zadovoljstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 7 =