Ovo pitanje ste vjerojatno sebi postavili u nekom periodu (možda čak i između točenja). Ali pošto na boci nisu navedene kalorije, teško je reći kako se vino uklapa u vaš plan mršavljenja.

Ako volite vino, znajte da vino ima pogodnosti za zdravlje. Studije pokazuju da fitokemikalije u vinu (kao što je elaginska kiselina i resveratrol) mogu pomoći u sprječavanju nastanka raka i upale prema Američkom institutu za istraživanje raka.Neka istraživanja čak pokazuju da umjereno konzumiranje alkohola može smanjiti rizik od kardiovaskularnih oboljenja, moždanog udara i čak smrti.

Nastranu savjeti o zdravlju, ako pokušavate smršaviti, pijuckanje bilo kakvog alkohola može poremetiti vaš plan mršavljenja ako pretjerate. Ključ je u umjerenosti.

Državna zdravstvena udruga preproručuje da je konzumacija alkohola za žene ograničena na jednu čašu (ili 200 ml) dnenvo. 200 ml vina ima između 80 i 120 kalorija zavisno od tipa i regije u kojoj je proizvedeno. Interesantne činjenice: ovo je manje od kalorija u 100 gr tamne čokolade. Pa čaša (ili možda čak i dvije) neće uzrokovati da odlutate od svog cilja suviše daleko.

Samo ga tretirajte kao bilo koju drugu poslasticu dodavanjem broja kalorija za taj dan ili tjedan i odlučite koliko prostora imate i gdje se vino može uklopiti.

Nisokokalorični odabiri bijelog vina su chardonnay, risling, bijeli zinfandel i sauvignon blanc, i svi imaju ispod 85 kalorija, 2.6 ugljikohidrata i jedan gram šećera. Bijela vina koja će se teže uklopiti u vaš plan zdrave prehrane su slatka desertna vina koja imaju više od 14 ugljikohidrata, osam grama šećera i 164 kalorije po čaši.

Što se tiče crvenih vina, dobar izbor je merlot, pino noir, i rose koji imaju ispod tri grama ugljikohidrata, jedan gram šećera i 88 kalorija. I pripazite na čašu sherry-ja i marsale. Ova vina imaju preko 14 ugljikohidrata, osam grama šećera i 164 kalorije.

U poređenju sa drugim happy hour opcijama, poput piva, margarite ili čak i votke, vino je zapravo najbolji izbor.

Zapravo, ako se konzumira umjereno, vino ne bi trebalo poremetiti vaš plan mršavljenja. Otvorimo bocu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 2 =