Kada posmatrate svoj unos kalorija, obično je lako pratiti kalorije u hrani tako što pročitate podatke o nutrijentima na pakiranju.

Dok pakirani napitci kao što su sokovi i gazirana pića imaju izlistane sastojke na pakiranju, pića spremljena kod kuće često imaju skrivene kalorije koje lako možete previdjeti.

Postoji širok dijapazon pića od napitaka uz doručak, do alkoholnih pića uz ručak i koktela poslije posla. Ako se pridržavate ove zamjene za napitke, možete uštedjeti stotine neželjenih kalorija dnevno.

Jutarnji napitci

Mnogi ljudi se navuku na zašećerene napitke u ruhu „kave“ velikih proizvođača. Istina, u  njima ima kave ali ona nije glavni sastojak i za svaki pridjev u naslovu, mogu se dodati stotine kalorija ovakvom napitku. Umjesto pjenastog mocha latte frapea uz dodadat nečega da zpočnete dan, probajte šalicu svježe mljevene crne kave. Uzmite različite vrste zrna i stupnja pečenja da otkrijete širok spektar prirodnih okusa koje stvara tlo i klima na kome su rasli.

Smanjite pijuckanje uz ručak

Pratite iste smjernice za ledenu kavu i čaj – neka prirodni okusi dominiraju pićem umjesto da ih zamaskirate mlijekom i slatkim dodactima. Umjesto limuna, dodajte kriške svježe naranče, ananasa, mandarine ili limete za razne vrste čaja da istakne njegov čisti okus. Ljubitelji gaziranih pića mogu zamijeniti gaziranu vodu sa svježim citrusima umjesto zašećerenih sokova ili samo mogu staviti voće ili bobice u flaširanu vodu da joj daju novi ton.

Utješni kokteli

Kada se opuštate uz koktel na kraju radnog dana, kalorije su vjerojatno posljednja stvar o kojoj razmišljate. Osim toga, zaslužujete svoj omiljeni napitak nakon dugog dana na poslu. Nije važno šta pijete, vjerojatno postoji verzija sa manje kalorija koja je sličnog okusa. Eksperimentirajte sa raznim kombinacijama napitaka i otkrićete verzije sa manje kalorija koje vas zadovoljavaju bez osjećaja krivnje i bez bušenja još jedne rupe na kaišu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − fourteen =