Mnogi od nas su upoznati sa problemom “kosti” na stopalu koji vodi do mnogih neugodnosti: stalnih bolova, nelagodnosti u nogama, nemogućnosti oblačenja cipela i drugih problema. Valgus Pro je uređaj koji omogućava brzo i bezbolno uklanjanje valgus deformacije palca bez operacije.

Što je to valgus deformacija stopala?

Hallux valgus ili zakrivljenost palca je bolest koja oštećuje zglobove palčeva zbog čega oni mijenjaju oblik. Ova bolest nastaje zbog slabljenja tetive i mišića prsta te se prst savija a na njegovom prvom spoju se formira brežuljak koji se zove i „kost“ na stopalu. Zbog stalnog stiskanja i trljanja cipelama, „kost“ postaje upaljena, što može dovesti do burzitisa (bolesti sluznice zgloba).

Što je to Valgus Pro?

Valgus Pro je specijalni uređaj izrađen od veoma mekog i potpuno bezopasnog medicinskog silikona koji se stavi na palac i pričvrsti savijeni prst u željeni položaj. Ovaj držač se može i treba nositi svaki dan i nije potrebno birati posebnu obuću jer odgovara svakom modelu cipela. Zahvaljujući svom posebnom obliku, nevidljiv je čak i u sandalama. Silikon, od kojeg je izrađen ovaj fiksator, je elastičan tako da nema apsolutno nikakvog rizika da ćete oštetiti bilo što. Možete ga nositi cijelog dana što omogućava da liječite zglob i u pokretu.

Kako djeluje?

Ovaj fiksator su razvili vodeći liječnici i on rješava sljedeće probleme:

  • spriječava devijacije palca, zakrivljenje i druge deformacije
  • uklanja crvenilo sa kože, konuse, upale, žuljeve i bursitis
  • liječi ravna stopala i uglavljivanje prednjeg dijela udova
  • ublažava bolove prilikom hodanja, težinu i nelagodnost
  • kada se koristi svaki dan, onemogućava dalju deformaciju zgloba
  • smanjuje pritisak na oboljeli zglob te spriječava trljanje i upale
  • smanjuje rizik od nastanka abnormalnog položaja zgloba
  • potiče formiranje zdravog zgloba.

Kako se koristi ovaj fiksator?

Valgus Pro se koristi vrlo jednostavno: prema istraživanjima, nakon 1 mjeseca korištenja, kost se znatno smanjuje a prst se postepeno vraća u normalan položaj.

Da biste postigli terapeutski učinak, dovoljno je nositi uređaj 5-10 sati dnevno a nakon dva tjedna ćete primijetiti i rezultate. Konstantnim nošenjem u trajanju od 3-6 mjeseci problem „kosti“ u potpunosti nestaje! Valgus Pro je veoma jednostavan za korištenje: stavite ga na veliki prst i stanite na stopalo. Potrebno je dobro pričvrstiti uređaj na nogu kako prilikom kretanja ne bi stvarao nelagodnost. Prema rezultatima medicinskih istraživanja, novi Valgus Pro vam može pomoći i u početnoj i poodmakloj fazi bolesti. Zapamtite, što prije počnete liječenje, prije i lakše ćete postići pozitivne rezultate, zato naručite Valgus Pro što je prije moguće. Prije se ova bolest liječila uz pomoć posebnih langeta, kao i drugim postupcima: terapijom udarnog vala, fizičkim medicinskim treninzima itd. Langete su bile neudobne i uzrokovale su još veću nelagodnost stopalu. Mogle su se nositi samo sa posebnim cipelama sa širokim palcem. Dolaskom udobnog i elastičnog Valgus Pro fiksatora, sve se promijenilo! Sada možete kupiti udoban držač i nositi svoje omiljene cipele te potpuno zaboraviti na „kost“. Korisnici ovog fiksatora iz cijelog svijeta, pa i Hrvatske, su neizmjerno zadovoljni.

Što izaziva pojavu „kamena“?

Da li ste znali da žene obolijevaju od ove bolesti 9 puta češće nego muškarci? To je zbog nošenja modernih, uskih cipela s potpeticama koje stvaraju veliki pritisak na palac, dok nošenje ravne obuće raspoređuje težinu ravnomjerno na cijelo stopalo. Nažalost, istina je da to nije jedini uzrok bolesti. Endokrini poremećaji, nervni stres, hormonalne promjene mogu, također, uzrokovati osteoporozu i slabost kostiju, što vodi do smetnji u biomehanici stopala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + one =